Wie zijn wij


Desalniettemin

Desalniettemin wil een brug vormen tussen visuele kunst en muziek. Vanuit onze eigen ervaringen uit beide werelden geloven we er in dat kunst en muziek elkaar versterken.

Mensen zijn het meest creatief wanneer ze kind zijn, daarom richten we ons in onze workshops tot jonge kinderen om hen te leren (op)groeien met een creatieve open en kritische blik op de wereld die ze in hun verdere leven zeker kan gebruiken.

 

Bij Desalniettemin kan je terecht voor deze mix tussen kunst en muziek. Maar je kan bij onze leraar Tom ook individueel en aan jouw noden aangepast muziekles volgen. Deze muzieklessen zijn er voor alle leeftijden.

 

Omdat hedendaags kunstonderwijs niet de mogelijkheid biedt om tegelijkertijd met muziek en kunst te werken en de twee interactief met elkaar te laten samenwerken, werkte Desalniettemin een positief alternatief uit: een plek waar kinderen niet hoeven te kiezen maar op een muziekbeeldende manier kunnen groeien.

 

We bieden ook een alternatief voor mensen die op zoek zijn naar muzieklessen, maar niet de tijdsinvestering kunnen maken om op een extra moment notenleer te volgen. Je leert dit bij ons al spelenderwijs.

 

Desalniettemin werd opgericht door Tom Van Der Plas en Sarah Hendrickx. We stellen ons hieronder graag even aan je voor.


Tom Van Der Plas

Organist, pianist, dirigent

Ik studeerde piano aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen en orgel aan het koninklijk conservatorium van Luik. 
Ik ben dirigent en begeleider van het kinder- en jongerenkoor Lyric Music in Bonheiden, van het solidariteitskoor Boboto in Mechelen en dirigeer het Koninklijk Familiakoor in Elsdonk.

Van 2008 tot 2015 gaf ik lessen notenleer en piano bij jeugdmuziekatelier Dijkstein in Sint-Katelijne-Waver. Sinds 2015 geef ik individuele muzieklessen piano en orgel bij Desalniettemin.

Op regelmatige basis doe ik mee aan optredens en geef ik hier en daar een orgelconcert.Sarah Hendrickx

Kunstenaar 

Na mijn opleiding beeldende kunsten volgde ik een postgraduaatopleiding in beeldend onderzoek. Momenteel werk ik aan een doctoraatsonderzoek in de kunsten aan Sint-Lucas Antwerpen.

Ik ben voorzitter en repetitor van het kinder-en jongerenkoor Lyric Music in Bonheiden en werkte al tal van creatieve beeldende en muzikale projecten uit. Ik wil kinderen zo veel mogelijk laten genieten van kunst en muziek en de creativiteit in elk kind helpen tot uiting brengen.